onsdag 8 februari 2012

Små jordnötspraliner med vit choklad

Ja, jag har inte kommit på något bättre namn. Det gick helt enkelt inte.

Men, här kommer i alla fall något av det godaste jag gjort i godisväg.

Små jordnötspraliner med vit choklad


Bilden tagen av Emil Norlund och redigerad av Sophia Norlund.


Du behöver:


Nån dl av smeten till jordnötspraliner.

Små formar

Mjölkchoklad
Vit choklad

Ta fram ett gäng små formar (knäck eller ischoklad) och släng ut på en plåt.

Smält mjölkchokladen över ett vattenbad.

Ta en liten sked och häll en dutt choklad i varje form. Ta baksidan av skeden och tryck upp chokladen mot formens kanter.
Du behöver inte vara supernoga med detta, det går alltid att fylla på med lite mer choklad och rätta till senare.

Rulla en liten, liten boll av jordnötspralinsmeten och lägg i varje form. Tryck till den lite så att den plattas ut.

Smält vit choklad över vattenbad och använd en sked för att fylla upp formarna. Se till så att den vita chokladen helt täcker smetbollen i formen.

Vill man att dem ska se lite fancy ut så kan man trycka ner skeden lite i mitten av formen och dra uppåt tills chokladen släpper, då for man en liten "knorr" uppepå.

1 kommentar:

  1. mums :-)

    Och fil med semlesmak??? haha nja... Eller? ;-)

    SvaraRadera