onsdag 8 februari 2012

Jordnötspraliner

Dessa praliner smälter i munnen och det är omöjligt att bara äta en. Ja, det är faktiskt så omöjligt att motstå dem att du mest troligt äter upp en hel del av smeten innan du ens gjort dem färdigt.

Jordnötspraliner

Bilden är tagen av Emil Norlund, och redigerad av Sophia Norlund

Du behöver:

100 gram smör
3 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 skvätt kallt kaffe (kan uteslutas)
Drygt 3 msk jordnötssmör (eller mer, är lite av en smaksak. Du kan lätt putta i upp till 5 msk innan smeten blir svår att rulla)

Om du har ett eget favoritrecept på chokladbollar, är det bara att använda det, och sen tillsätta jordnötssmör.

Smält smöret. Rör ihop alla ingredienser, ställ in i kylen för att stelna lite.

Rulla till bollar och kyl eventuellt lite till.

Smält chokladen över ett vattenbad och doppa bollarna. Låt dem svalna i kyl tills chokladen stelnat och ät sen upp dem!

Som alltid med mina recept, så är det lite si och så med måtten. Jag är inte alltid så noga med att ta rågade dl-mått eller att överhuvudtaget använda ett mått över huvudtaget, ibland kör jag på känsla.Testa, våga och bli lite galen, när det gäller hemmagjort godis så går det i regel alltid att äta, även om skulle råka "misslyckas"

1 kommentar: