tisdag 12 juli 2011

Smått och gott

Tisdag igen och ett alltid lika efterlängtat symöte!

Den här veckan har mest handlat om att få färdigt och att utarbeta ideér.

Jag har, till slut, färdigställt en beställning på en babymössa liknande den jag gjorde till projektet Värma liten. Tycker att modellen är så otroligt lättvirkad och blir så söt med sin lilla kant. Var många år sen jag gjorde en garnboll, så jag tog chansen och passade på att göra en. Kom ihåg när jag var mindre och bodde hemma, och alltid fick göra dem åt mamma för hon tyckte dem var så tråkiga att göra.Jag har även råkat ut för en tragedi!! Jag fick slut garn....


Jag var som säker på att jag hade ett nystan till, så jag började virka en liten nalle. Tänkte att det skulle bli så skön och mjuk med detta garn. Och det blev den, helt underbar. Men nu har jag kvar att virka två öron och en arm, och garnet är alltså slut! Eftersom garnet är ett "hittegarn" som jag köpt på myrornas så har jag ingen aning om vad det heter heller. Blir väl ett projekt som får ligga och vila i botten på korgen ett tag tills jag får någon idé. Men ursch så irriterad jag var när jag upptäckte misstaget!

I övrigt så har jag denna vecka klurat lite på småblommor. Jag ska virka servettringar till min systers bröllop och är lite kluven på vilken modell jag ska välja. Vill ju att den ska vara stor och flärdig men ändå liten och söt. Men den här modellen, med sex kronblad, tror jag ligger bäst till just nu. Den andra blommor, med hår i mitten, var bara ett test för att se hur den blomman ser ut, och jag kunde ju inte låta bli att virka lite i effektgarn. Har ju kommit på grejen med det nu, så nu känns det så mycket lättare!


Och jo, jag vet att blomman har fem kronblad, men det ska vara sex egentligen. På nåt sätt lyckades jag räkna helt fel och ändå få det att se rätt ut!

Till sist vill jag så gärna visa en bild på min stora inspiration här hemma! Jag tackar den människa som någon gång i tiden valde vår ytterdörr. Jag sitter så ofta och tittar på den, följer mönstret och känner kreativiteten flöda igenom mig. Tyvärr syns det inte så bra på bilden, men den är en väldigt starkt röd färg, som alltid gör mig så glad! Älskar den. Om vi nån gång köper ett hus, istället för hur som nu, så vill jag ta med mig ytterdörren.


Speciellt fin är den tidigt på morgonen, som nu, då solen lyser in genom dörren!


Om ni vill se vad alla andra duktiga personer i hursmorsskolans cybersyförening har för sig, så Klicka Här!

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Kul att du har mycket på gång! Vilken fin idé med virkade blommor på servettringarna!

  Det är alltid lika irriterande när man missbedömt hur mycket garn man har och får slut innan man är färdig... Hoppas du hittar någon lösning! Kanske kan du gör om den ena armen så att du får två armar och två öron i en avvikande färg?

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 2. Jag förstår verkligen att du älskar eran ytterdörr! Den var verkligen unik och vacker!

  Gillar också babymössan du gjort, den var riktigt häftig :)

  Du har säkert redan sett det men drops har ett mönster på just servettringar med blommor: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=672&lang=se
  Tänkte att om du inte sett det kanske du kan få lite inspiration av det :)

  SvaraRadera
 3. Den mössan var härlig. Vilket färgsprak!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig mössa:) & dörren var riktigt fin den med:)

  SvaraRadera